05-10-07

Rochefort

Brouwerij : Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy, Rochefort

---

rochefortabdijDe abdij Notre-Dame van Saint-Rémy in Rochefort werd in 1230 opgericht door de landsheer van Rochefort, Gilles de Walcourt. Ze behoort toe aan de Cisterciënzer Orde van de Strikte Observantie, trappiste genoemd door de historische banden met de La Grande Trappe abdij in Normandië. In 1650 werd de abdij geplunderd door de Lotharingse troepen, tijdens de Franse revolutie werd ze volledig vernietigd. Vanaf 1890 herbouwden de Cisterciënzer monniken het gebouw en ze verkrijgen vanaf 1912 opnieuw de titel van abdij.
Volgens de archieven werd er reeds bier gebrouwen vanaf 1595. Na de Franse Revolutie was het wachten tot in 1907 wanneer de brouwerij opnieuw actief werd.

---

rochefort 6

  • Rochefort 6
  • Sterkte : 7,5 %
  • Sinds 1899

Een van de echte trappisten die ons landje rijk is. Gebrouwen volgens aloude tradities, en nauwzettend geheim gehouden binnen de muren van de abdij.De Rochefort 6 is een donkerrood, vrijwel ondoorzichtig trappistenbier. Het is eerst ietwat bitter met sterke mokka- en chocoladetoetsen. Laat men het wat langer liggen, wordt het fruitiger van smaak, maar de bittere smaak blijft behouden. De Rochefort 6 is de lichtste van de drieling.

---

rochefort 8

  • Rochefort 8
  • Sterkte : 9,2 %
  • Sinds 1899

De Rochefort 8 is een donkerrood, vrijwel ondoorzichtig trappistenbier. Het is eerst ietwat bitter met sterke mokka- en chocoladetoetsen. Laat men het wat langer liggen, wordt het fruitiger van smaak, maar de bittere smaak blijft behouden. De Rochefort 8 is de middelste van de drieling.

---

rochefort 10

  • Rochefort 10
  • Sterkte : 11,3 %
  • Sinds 1899

De Rochefort 10 is een donkerrood, vrijwel ondoorzichtig trappistenbier. Het is eerst ietwat bitter met sterke mokka- en chocoladetoetsen. Laat men het wat langer liggen, wordt het fruitiger van smaak, maar de bittere smaak blijft behouden. De Rochefort 10 is de zwaarste van de drieling.

---

16:43 Gepost door de bierproever in trappist | Permalink | Commentaren (7) | Tags: trappist, bier, rochefort |  Facebook |

Commentaren

ik wist niet dat deze 3 bieren hetzelfde smaakten: waarom dan de moeite doen om 3 verschillende bieren te brouwen?

Gepost door: a. mijnes | 09-07-08

rochfort,eet een sneetje brood op een houten plank en een rochfort,das zo lekker, geen woorden voor

Gepost door: hein | 21-10-08

er zit dezelfde smaak aan; dat wil niet zeggen dat het drinken ervan een zelfde smaaksensatie geeft. Neem bijvoorbeeld Westmalle en Hapkin. Lijkt op elkaar, maar Westmalle is net iets zwaarder. 't is waar je de voorkeur aan geeft.

Gepost door: Jaap | 24-11-08

Ze smaken ieder verschillend genoeg, de algemene omschrijvingen van de smaak doen de onderlinge verschillen geen recht.

Gepost door: Pieter | 11-09-09

gruwelijk lekker ; de "10" krijgt in mijn bier-overzicht dan ook een dikke 10.

Gepost door: drieske | 17-11-09

Ik heb horen zeggen dat er ook een blonde Rochefort zou bestaan, klopt dat? Ik drink namelijk liever blonde trapist.

Gepost door: Johan Van Eynde | 06-02-11

Een Rochefort 10. Veel beter dan een Westvleteren, en overal verkrijgbaar. Ben 100 % fan

Gepost door: hugo leemans | 15-11-12

De commentaren zijn gesloten.